WhatsApp krijgt walkietalkie-functie

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
WhatsApp krijgt walkietalkie-functie

De populaire chat-app WhatsApp zal binnenkort een push-to-talk-functie gaan krijgen. Met deze functie zal je jouw smartphone als walkietalkie kunnen gebruiken. Dat blijkt uit gelekte screenshots van de app.

Hoe werkt het?

Concreet hou je het knopje ingedrukt om in realtime met iemand te kunnen praten, net zoals een walkietalkie. WhatsApp gaat hiermee andere chat-apps achterna. Zo beschikken apps zoals Zello, Palgrino & WeChat al over zo’n functie.

“Ware hype in China”

De reden waarom WhatsApp met deze functie uitkomt lijkt misschien ver te zoeken. Toch is recent gebleken dat alleen al in China de push-to-talk-functie enorm populair is. Zo getuigde Stefaan Blommaert onlangs nog op deredactie over de enorme hype van WeChat in China: 

“Je ziet hen in de Chinese steden overal op straat, in de bus, op de metro: jongeren met hun smartphone in horizontale positie voor de mond, ogenschijnlijk klaar om erin te bijten als was het een wafel. Maar ze bijten niet, ze praten. Argeloze buitenstaanders begrijpen het niet goed, maar onder de Chinezen is deze manier van communiceren helemaal ingeburgerd,” schrijft Blommaert.

Binnenkort ook bij ons?

Of deze manier van chatten ook in Europa zal aanslaan valt nog af te wachten. De introductie van de walkietalkie-functie in WhatsApp zal niet lang op zich laten wachten. Zo wordt de bewuste WhatsApp software-update nog in augustus verwacht.