Windows Phone-verkoop gestegen met 100%

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Windows Phone-verkoop gestegen met 100%

Windows Phone zit in de lift. De omzet uit apps voor het besturingssysteem is behoorlijk gestegen, meldt Microsoft. Volgens het bedrijf is dat dankzij de komst van Windows Phone 8.

Windows Phone 8

Sinds Windows Phone 8 in oktober vorig jaar op de markt kwam, is de omzet uit betaalde apps gestegen met 140 procent. Het aantal app downloads steeg met ruim 100 procent, aldus Microsoft.

Goed nieuws, maar geen succesgarantie

Het groeipercentage is goed nieuws voor Microsoft maar is nog geen garantie dat de Windows Phone als zoete broodjes over de toonbank zal blijven gaan. Zo is het nog een jong platform en is het dus normaal dat er groeimomenten zijn. De vraag is of de groei zal blijven aanhouden.

Microsoft meldt ook nog dat het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om apps aan te bieden in de winkel van Windows Phone.

Opmerkelijke prestatie

Het feit dat Microsoft in staat is om een groot aantal smartphones te verkopen in een gesatureerde markt is opmerkelijk. Ook was het in staat om vele developers warm te krijgen voor het Windows Phone 8 platform. Zo zijn meer app downloads en een stijgende omzet voor developers tekenen van een gezond platform.

Of het genoeg is om Apple & Google van de troon te stoten is nog te bezien. Een opmerkelijk feit is wel dat Microsoft in staat is om in 122 landen developers te gaan uit te betalen, dat zijn er meer dan Google.