Word in een mum van tijd developer met Microsofts Virtual Academy

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Word in een mum van tijd developer met Microsofts Virtual Academy

Heb je al gehoord over de Microsoft Virtual Academy? Nee? Het is een goed bewaard geheim, maar Microsof’s Virtual Academy (MVA) is een online leerschool waar je nieuwe kennis kan opdoen rond tal van topics. Je kan er leren om een eerste app te maken, je kennis van .NET of C# bij te spijkeren, of je kan er de eerste stappen zetten als developer. Het mooie van MVA: het is gratis.

Bloovi sprak met Peter Maynard, Audience Marketing Manager bij Microsoft. Hij vertelde ons in geuren en kleuren over de MVA en over de mogelijkheden ervan:

“Onze Microsoft Virtual Academy is er voor iedereen,” zegt een enthousiaste Peter Maynard. “Of je nu een student bent, developer of een IT professional, bijleren moet je blijven doen… Er is er heel veel nood aan concrete kennis en daar wil Microsoft met de MVA op inspelen. Ondertussen telt de Belgische MVA-community meer dan 11.684 mensen."

Microsoft Virtual Academy

De Microsoft Virtual Academy zit ook tot de nok vol kennis. Studenten, junior- of expert developers, maar ook IT-pro's kunnen grote hoeveelheden online content gratis bekijken rond tal van topics. Ze kunnen zelfs een eigen leerplan opstellen, waardoor ze stap per stap beter worden en hun kennis verder kunnen opkrikken.

Aan de hand van deze online lessen krijgen cursisten stap voor stap tal van technologieën en programmeertalen op een duidelijke manier uitgelegd. “We kregen al tal van enthousiaste reacties op onze MVA,” zegt Peter Maynard. “De meeste mensen kunnen vaak niet geloven dat we dit gratis aanbieden.” Hieronder kan je een voorsmaakje bekijken van zo'n les. 

Wat kan je ermee?

Microsofts MVA telt 20 categorieën waaruit geïnteresseerden kunnen kiezen. Per categorie staan er tientallen lessen online over tal van topics. De lessen zijn ook ingedeeld in vier moeilijkheidsgraden: van basic naar intermediate, advanced tot expert.

“We hebben verschillende topics voor ontwikkelaars én IT-professionals met diverse specialisaties. Zo heeft de MVA specifieke leertrajecten voor IT-professionals, maar ook voor web-, game- én app developers.”

Bij het volgen van een lessenreeks krijg je van Microsoft ook een ‘Certificate of Completion’, dat je kan downloaden via MVA en ook op je CV vermelden als een behaald certificiaat eens je de lessenreeks van een bepaald topic volledig hebt afgerond.

Een greep uit de mogelijkheden: 

  • Als je web developer wil worden, of je kennis in web development wil bijschijven, kan je je inschrijven in lessen rond HTML5, Javascript en Mobile App ontwikkeling.

  • Als je altijd al meer wil weten over het ontwikkelen van games, is MVA dé kans om jou die kennis te geven. Via de MVA leer je snel hoe je bijvoorbeeld in enkele stappen om je eerste 2D of 3D game te bouwen. Daarnaast kan je ook meer geavanceerde lessen volgen waar je bijvoorbeeld leert om een XBOX Kinect te programmeren aan de hand van praktische demo’s.

  • Wil je een krak worden in App Development? Dan kan je via de MVA alles leren over Javascript/HTML5/C# en XAML. Ook hoe je aan de slag gaat met universele apps voor zowel smartphones als tablets wordt er haarfijn uitgelegd.

Gamification

Microsoft probeert ook een ervaring te creëren door je een ranking én punten te geven als je een bepaalde les hebt gevolgd. Je kan zelfs een leerplan opstellen waarbij je jouw vooruitgang kan raadplegen en jezelf kan vergelijken met anderen. Als er nieuwe content is rond jouw favoriete topics, dan krijg je dat ook via een notificatie te weten.

Microsoft heeft ook een gamification-element toegevoegd via heuse challenges. Onlangs lanceerde Microsoft nog de ‘Know it. Prove it. Learning Challenge” waar duizenden MVA-studenten het tegen elkaar moesten opnemen en bepaalde challenges moesten tot een goed einde brengen om hun kennis te bewijzen. Bij het behalen van bepaalde challenges kan je pronken met je achievements binnen de MVA-community en krijg je ook een ranking te zien van de top-studenten internationaal en uit jouw land. 

Interesse om in sneltempo bij te leren? Via de MVA website kan je in no-time beginnen met het uitbreiden van je kennis. Hieronder kan je de link vinden naar verschillende soorten lessen. Succes!