Wordt Healthbook Apple’s volgende grote doorbraak?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Wordt Healthbook Apple’s volgende grote doorbraak?

Volgens Mark Gurman van 9to5Mac zal de volgende versie van iOS over een app beschikken die Healthbook heet. De app zit verwerkt in een van de eerste versies van iOS 8. Volgens Gurman wordt Healthbook Apple’s volgende grote innovatie.

Healthbook

Healthbook toont de status van jouw gezondheid met behulp van verschillende gekleurde kaarten. Zo kan je op de ene kaart alles vinden over jouw hartslag, op de andere kan je terecht voor het suikerspiegel in je bloed, je gewicht of je bewegingen doorheen de dag. Hieronder kan je enkele screenshots zien: 

Volgens Gurman zal Healthbook in staat zijn om:

  • je stappen te tellen én calorieverbruik bij te houden.
  • je bloeddruk, vetpercentage, suikerspiegel & zuurstof in je bloed te meten
  • je hydratatie-niveau in het oog te houden en je aangeven wanneer je moet drinken
  • je ademhaling te volgen
  • je slaappatroon in kaart brengen
  • een dokter of de hulpdiensten te alarmeren in geval van nood

iWatch?

Vandaag beschikt de iPhone 5S al over een stappenteller. De vraag is echter hoe Apple data zal verzamelen over jouw bloeddruk, hydratatie en slaappatroon.

Het feit dat Healthbook opduikt in iOS 8 doet vermoeden dat de iWatch steeds realistischer wordt. Een andere mogelijkheid is dat Apple de app open gaat stellen voor andere partijen zoals de Nike Fuelband, de Fitbit en anderen, die dan op hun beurt hun data kunnen overmaken aan de Healthbook applicatie.

Toch lijkt het iWatch-scenario plausibeler. Zo publiceerde The New York Times vorige maand nog dat Apple overleg heeft gehad met de Food & Drug Administration (FDA) over de iWatch. Zo zou Apple immers de goedkeuring van het FDA moeten hebben voor het de iWatch kan lanceren. Bovendien zou Apple al enige tijd bezig zijn om experts aan te trekken op het vlak van medische sensoren, wearable computing & fitness.

Wat denk jij over deze geruchten?