Zalando blijft groeien: omzet stijgt met 74 procent

Tom Windels
Door Tom Windels E-commerce
Zalando blijft groeien: omzet stijgt met 74 procent

De Europese marktleider in schoenen en modeartikelen Zalando boekte in het eerste kwartaal van 2013 een omzetgroei van 74 procent.

De Duitse online shop blijft verbazen en bereikte in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een omzet van 372 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 74 procent t.o.v. vorig jaar, toen bedroeg de omzet nog 214 miljoen euro.

Zalando omzetstijging 74 procent

Schoenenverkoop blijft core business

Uit een rapport van investeerder Kinnevik blijkt dat Zalando in 2012 in thuislanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland al break-even draaide en dat de helft van de inkomsten reeds uit nieuwe markten komt. De verkoop van schoenen blijft het meeste opbrengen.

Opvallend feit: Zalando ontvangt retours op ongeveer de helft van de bestellingen, dit is volgens de directie volstrekt normaal bij online shopping.

1,15 miljard euro omzet na 4 jaar activiteit

Zalando is momenteel actief in 14 landen, en sloot  2012 af met een omzet van 1,15 miljard euro, verbluffende cijfers voor het bedrijf dat pas in 2008 werd opgericht.

2012 werd afgesloten met een verlies van meer dan 90 miljoen euro, al neemt dit verlies elk jaar wel af. Dat Zalando op termijn winst zal maken, lijkt vanzelfsprekend, zo verklaarde ook de directie onlangs aan Die Welt.

Zijn jullie geneigd om te winkelen bij Zalando of blijft de fysieke winkel onmisbaar?