Zes signalen die erop wijzen dat je ooit succesvol wordt:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Zes signalen die erop wijzen dat je ooit succesvol wordt:

Bron foto: Shutterstock

Succes, het betekent voor ons allemaal iets anders. Tegelijkertijd delen succesvolle mensen een paar kenmerken en persoonlijkheidstrekken. Ze zijn niet bang om kwetsbaar over te komen en nemen het risico om te falen, bijvoorbeeld. Ze willen voor iets gaan en daarbij laten ze zich niet tegenhouden. Dit zijn zes signalen die tonen dat jij een succesvolle spirit hebt.  

1. Je maakt geen keuzes, je creëert keuzes.

De meeste mensen kiezen tussen A en B. Maar succesvolle personen onderzoeken A en B, en creëren dan keuze C. Elke keer je een belangrijke keuze moet maken, heb je twee mogelijkheden. Oftewel overloop je jouw opties en kies je diegene die het beste bij jou past. Oftewel denk je zoals een ondernemer: je overloopt wat voor jou de beste keuze zou zijn en zorgt ervoor dat je dat pad ook kan volgen. Ook al is het in eerste instantie misschien geen optie.

2. De stem in jouw hoofd is luider dan de mening van alle andere

Wat je ook doet, anderen gaan aan je twijfelen. Je bekritiseren. Je plannen afkeuren. Maar jij geeft er niks om. Je kan de mening van andere respecteren, maar je gelooft in jezelf, jouw ideeën en jouw kunnen. Succesvol word je doordat je je eigen weg bewandelt, niet die van anderen.

Man denkt na

Bron foto: Shutterstock

3. Discipline heb je niet nodig

Gedisciplineerd zijn, zorgt ervoor dat je een manier vindt om alle taken die je wachten uit te voeren - ook diegene die je niet zo liggen. Maar succesvolle mensen wéten dat elke volbrachte taak hen dichter bij hun dromen en doelen brengt. Zelfs de meest dagdagelijkse taak brengt hen voldoening, want ze hebben een duidelijke weg naar succes in hun hoofd. Eens je dat weet, zijn zo’n taken meer dan werk. Het zijn de stappen die je dichter naar succes brengen.

4. Je wil niet op je lauweren rusten

Voor sommige mensen is hun hoogste doel een vaardigheid of job verwerven die ervoor zorgt dat ze de rest van hun leven op hun gemak kunnen leven. Ooit werkten ze hard en nu hebben ze hun doel bereikt. Wat op zich niet slecht is, maar succesvolle mensen kunnen daarna niet op hun lauweren rusten. Ze zien het als de basis voor nieuwe vaardigheden, nieuwe jobs, nieuwe opportuniteiten. Hun laatste wapenfeit vormt een platform voor nieuwe successen.

Vrouw denkt na

Bron foto: Shutterstock

5. Je bent fan van andere succesvolle mensen

Wanneer je voor een groot bedrijf werkt, gaat persoonlijke succes vaak ten koste van iemand anders. Krijg jij een promotie, wil het ook zeggen dat iemand anders die niet krijgt. Daarom is het soms moeilijk om oprecht blij te zijn voor andere collega’s, als dat een gemiste kans voor jou betekent.

Maar succesvolle mensen vinden het fantastisch wanneer anderen het goed doen. Ze weten dat de koek groot genoeg is voor ons allemaal - of ze bakken gewoon zelf een nieuwe koek, eentje die ze niet hoeven te delen. De successen van anderen werken inspirerend en tonen aan dat hard werk en creativiteit iets oplevert.

6. Je denkt: “Waarom niet ik?”

Succes bereik je niet zomaar. En soms faal je. En dan is gemakkelijk om in zelfmedelijden te zwelgen. Waarom overkomt jou dat nu? Waarom krijgen anderen die kansen die jij niet krijgt? Het is gemakkelijk om het op anderen af te schuiven. Maar succesvolle entrepreneurs vragen zich af ‘Waarom niet ik?’.

Ze zien andere mensen slagen en denken bij zichzelf: “Top, maar als hij dat kan, waarom zou ik het dan niet kunnen?” Als je erover nadenkt, is er geen pasklaar antwoord voor. Dat hoeft ook niet. Wanneer je niet alleen groot droomt, maar ook hard genoeg probeert, zijn er geen redenen waarom het niet zou lukken - of toch geen redenen die jou tegenhouden.

Welke kenmerken wijzen nog op succes volgens jou? 

Bron: The Muse