Zo breid je het filmaanbod op Netflix gigantisch uit

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Zo breid je het filmaanbod op Netflix gigantisch uit

Bron foto: Shutterstock

Dat Netflix fantastisch is voor tv- en filmfans moeten we je niet meer uit te leggen. Het enige minpunt is het aanbod dat verschilt van land tot land. Maar wist je dat je het aanbod in slechts enkele klikken kan uitbreiden? Hier hoe je dat precies doet: 

Verschillende content per land

Het verschil in Netflix-content tussen verschillende landen is aanzienlijk. Vaak hebben landen zoals Noorwegen toegang tot totaal andere series en films dan de Amerikaanse versie van Netflix. Neem maar eens een kijkje naar de verschillende klassiekers en hun beschikbaarheid:

Hola! to the rescue

Zoals we onlangs al toonden op Bloovi kan browser-plugin Hola! voor een oplossing zorgen. Zo kan Hola! Netflix doen geloven dat je een vanuit een ander land surft. Hierdoor past Netflix automatisch het aanbod aan.

Maar het kan nog beter. Stel je het volgende voor: je wil vanavond absoluut kijken naar de film Gladiator.

Probleem: Als je via Netflix 'Gladiator' zoekt dan zal je zien dat de film momenteel niet beschikbaar is. Wat nu?

Moreflicks.com

Door wat opzoekingswerk op sites zoals moreflicks.com kan je snel zien dat Gladiator wel te zien is in de Mexicaanse & Braziliaanse versie van Netflix. Via Hola! dien je dus gewoon je IP aan te passen naar een Braziliaans of Mexicaans IP-adres.

Nadat je het IP hebt aangepast zal je zien dat Netflix denkt dat je op reis bent. De dienst waarschuwt dat het content-aanbod wel eens kan verschillen nu je in het ‚buitenland’ bent. Maar dat wisten we natuurlijk.

Je zal zien dat je nu wél naar Gladiator zal kunnen kijken. Hier kan je de Hola-plugin downloaden. 

Tip: Hola is gratis en werkt enkel op internetbrowsers. Wil je het Netflix-aanbod uitbreiden op andere devices? Dan kan je gebruik maken van betalende VPN-diensten zoals Unblock.us of Tunnelbear