Zo plak je content makkelijk van iOS naar OS X

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Zo plak je content makkelijk van iOS naar OS X

Als je een stukje tekst of een foto snel wil kopiëren van je Mac naar je iPhone (of omgekeerd), dan zit je met een probleem. De dienst PastEasy lost dat eindelijk op. De app maakt immers een gezamenlijk klembord voor iOS & OS X. Hierdoor kan je tekst en foto’s kopiëren tussen de iDevices en de Mac(s). Erg handig!

Gezamenlijk Klembord

PastEasy creëert een gezamenlijk klembord tussen iOS & OS X. Daarom dien je de app te installeren op zowel je Mac als op iOS. Eens je dat gedaan hebt is de rest kinderspel.

Vanaf je iets kopieert stuurt de app de content door naar alle andere apparaten waarmee het klembord gedeeld wordt. Enige nadeel: PastEasy werkt enkel via Wi-Fi en niet via de cloud. Hierdoor kan je jouw klembord alleen delen met apparaten op hetzelfde Wi-Fi netwerk.

Installatie

Installeren is erg simpel. Je dient de app op je Mac en je iPhone of iPad te installeren. Via een automatisch gegenereerde QR-code in te scannen met je smartphone of tablet kan je de klemborden van jouw iDevice & Mac aan elkaar koppelen. Ook een Android-smartphone en Windows Phone kan gekoppeld worden!

Let wel: afbeeldingen worden van een watermerk voorzien. Door een in-app aankoop van € 1,79 kan je het watermerk van je foto's verwijderen.