Zo spaart deze 23-jarige Google werknemer 90% van loon uit

Magali De Reu
Door Magali De Reu Innoveren
Zo spaart deze 23-jarige Google werknemer 90% van loon uit

Bron foto: Shutterstock

Dagelijks pendelen, filerijden en een helse drukte doorstaan: zou het geen droom zijn om vlak aan je werk te wonen? Voor Brandon S., een 23-jarige werkkracht bij het San-Franciscaanse Google is het dagelijkse kost. Hij woont in een vrachtwagen op de parking van het bedrijf. Woon-werkverkeer slim bekeken, heet dat. 

Thinking outside the truck box

Brandon liep vorige zomer stage bij Google. Het goedkoopste verblijf dat het bedrijf kon aanbieden, was een stek in het centrum van San Francisco met 2 slaapkamers voor 4 personen. Voor dat onderkomen mocht de jongeman 2.000 dollar per maand neertellen, wat neerkomt op ongeveer 1800 euro.  Zijn maandelijkse inkomen moest er quasi integraal aan geloven.

Dus ging hij voor een goedkoper alternatief met een ‘living’ van slechts 12 m². Brandon tikte de Ford E-truck op de kop voor een slordige 9.000 euro (wat gelijk staat aan vijf maanden huur). Zijn enige vaste kost? De vrachtwagenverzekering, 112 euro per maand.

De twintiger slaapt in een simpel bed, wat - naast een klein kastje en een kleerhanger - het enige interieurstuk is in zijn bescheiden woonst. Douchen en eten doet hij bij Google zelf, waar de internetreus duidelijk niets op tegen heeft. Misschien omdat het een mooi voorbeeld is van thinking out of the box (pun intended).

Resultaat van deze levensstijl?

Volgens Brandon komt hij zeker niets tekort. "Ik heb niets dat ik moet inpluggen. De truck heeft een paar lichtjes binnenin, zegt hij in zijn blog. Voor 's avonds heb ik een lamp op batterijen, die ik kan opladen door te bewegen. Andere batterijen laad ik af en toe op aan mijn bureau. En met mijn laptop kom ik de avond door.”

Ook slaagt hij erin om elke maand 90% van zijn inkomen in de spaarpot te gooien. Maar: zijn goedkope verblijfplaats geeft Brandon veel meer dan louter financiële vrijheid. Sterker nog, het sleurt hem uit zijn comfortzone. En dat beschouwt Brandon als een leerrijke ervaring én de nodige bagage om ooit de wereld rond te reizen.