Zo ontdek je Netflix content die naadloos aansluit bij jouw smaak:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Zo ontdek je Netflix content die naadloos aansluit bij jouw smaak:

Het contentaanbod van Netflix wordt steeds beter, maar toch is het als gebruiker vaak moeilijk om content te vinden die écht bij je voorkeuren past. Wist je dat er een methode was om snel leuke content te ondekken? Hier hoe je dat precies doet: 

Netflix stopt content standaard in bepaalde categorieën. Zo kan je snel films en series ontdekken die vallen onder de categorieën drama, trending of comedy. Goed genoeg voor heel wat mensen, maar wat als je bijvoorbeeld van een specifiek genre houdt zoals apocalytische zombiefilms? 

Netflix heeft meer categorieën dan je denkt

Geen nood. De website whatsonnetflix.com heeft ontdekt dat Netflix tal van content categorieën heeft, die een pak specfieker zijn dan wat je standaard voorgeschoteld krijgt van de videostreamer. 

"We categoriseren onze content in duizenden subgenres, zodat de juiste films en series bij de juiste kijker terecht komen op basis van hun kijkgeschiedenis", vertelde Netflix aan Mashable.

Zo hebben tal van subgenres een speciale cijfermatige code meegekregen. Via http://www.netflix.com/browse/genre/*** dien je enkel de sterretjes te vervangen door de code van je contentcategorie naar keuze. Code 75405 (http://www.netflix.com/browse/genre/75405) brengt je bijvoorbeeld naar apocalytische zombiefilms. 

Via deze link (bedankt Ebo van der Broek) kan je snel alle subcategorieën ontdekken! Veel kijkplezier!