Zo ziet een ritje in de nieuwe Tesla P85D eruit:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Zo ziet een ritje in de nieuwe Tesla P85D eruit:

Foto: The Verge/Tesla Motors

Tesla heeft een upgrade van de Tesla Model S geïntroduceerd: de Tesla Model S P85D. In slechts 3,2 seconden trekt de wagen op naar 100 km/u, ongeveer even snel als een Porsche 911 Turbo. In onderstaand filmpje zie je hoe een ritje in de Tesla D eruit ziet:

Snelste sedan ooit

Tesla's CEO Elon Musk noemt de P85D de ‘snelste sedan ooit’. De letter D in Model S P85D, staat voor Dual Engine. Een verwijzing naar de twee elektromotoren die ingebouwd zitten in de wagen. De twee motoren samen zorgen voor een totaal van 700 pk. Deze motoren brengen de wagen in 3,2 seconden naar een snelheid van 100km/u.

Foto: The Verge/Tesla Motors

Automatische piloot

Los van een flinke performance upgrade beschikt de P85D ook over een automatische piloot, die automatisch rijdt, remt én snelheidsborden leest langs de kant van de weg. Zo kan de wagen aan de hand van een intelligent camerasysteem automatisch haar snelheid aanpassen aan de gebodsborden langs de kant van de weg.

In tegenstelling tot andere automerken is het bij de P85D niet nodig om je handen aan het stuur te houden. Door camera's en radars is het zelfs mogelijk als de bestuurder richting aangeeft, de auto zelf van rijbaan wisselt.

Naast een autopiloot beschikt de Model D ook over een grotere actieradius. Zo rijden deze 16 kilometer verder dan de model S op één oplaadbeurt. Tesla heeft deze actieradius kunnen vergroten door de software en batterij verder te optimaliseren. De maximale actieradius van de huidige Model S bedraagt 502 kilometer. Met de P85D wordt dat dus zo'n 518 km op één oplaadbeurt.

De Model D is te verkrijgen als 60D, 85D en P85D. Vanaf februari 2015 wordt de Model D geleverd in de Verenigde Staten. In de loop van 2015 zal de wagen ook beschikbaar zijn in Europa. Prijskaartje: vanaf 95.000 euro.