Zoomen & foto's nemen tijdens filmen in iOS 7

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Zoomen & foto's nemen tijdens filmen in iOS 7

Nu het stof na de iOS 7 lancering stilaan gaan liggen is duiken steeds meer hidden features de kop op. Een leuke nieuwigheid is de toevoeging van zoomen tijdens filmen. Geen revolutionaire ontdekking, maar wel leuk om te weten.

Zoomen tijdens filmen

Het was iDownloadblog die ontdekte dat je in de iOS 7 Beta kan zoomen tijdens het filmen. Om in te zoomen dien je gewoon te pinchen net zoals dat al langer kan bij foto's in iOS. Zoomen tijdens het maken van een filmpje is niet nieuw. Ook op diverse Android-telefoons zoals de HTC One is het mogelijk om tijdens het filmen te zoomen.

Aangezien de iPhone niet over een optische zoomlens beschikt, wordt de beeldkwaliteit tijdens het zoomen wel minder. Het zoomen zelf lijkt redelijk vloeiend te gaan. Hieronder kan je een voorbeeld bekijken:


Foto maken terwijl je aan het filmen bent

Een andere leuke aanvulling aan de camera in iOS 7 is de mogelijkheid om de focus te verleggen tijdens het filmen. Bovendien kan je ook een foto maken terwijl je aan het filmen bent.

De camera-app is ook grondig aangepast. Zo dien je nu te kiezen uit het maken van panoramafoto's, kan je live-filters toepassen en kiezen uit een vierkante snapshot als foto.