Zou de iWatch er zo uitzien?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Zou de iWatch er zo uitzien?

Enkele maanden terug passeerde een eerste iWatch-concept de revue. Volgens designer Todd Hamilton zat er echter een fundamentele fout in het hele design. Daarom laat hij nu zijn interpretatie van de iWatch los op de buitenwereld. Het resultaat is een design waarvan je vurig hoopt dat Apple het effectief zal maken.

„Vorig concept had fundamentele fout”

Designer Todd Hamilton zag enkele maanden geleden het iWatch-design van Thomas Bogner op het internet. Hamilton vond dat er een fundamentele fout in het design zit. „Bogner’s concept was horizontaal georiënteerd. Zo’n interface is erg onhandig in gebruik,” zegt Hamilton op zijn blog

iWatch Concept from Todd Hamilton on Vimeo.

Nieuwe oriëntatie

„Ik wilde beter doen dan Bogner’s aanvankelijke design en wilde wilde iets ontwerpen dat Apple echt zou gaan bouwen,” zegt Hamilton.

„Tijdens de feestdagen had ik wat tijd vrij en besloot ik om aan de slag te gaan. Ik baseerde me terug op de Nike Fuelband, maar gaf de iWatch een iOS 7 interface mee. Bovendien verwerkte ik deze keer een verticale oriëntatie van de interface in het concept”.

Interface

Hamilton dacht ook na over hoe de iWatch zou werken. Hij gaat ervanuit dat de slimme horloge via bluetooth constant in connectie zou staan met je iPhone. Waardoor de iWatch deels als afstandsbediening kan gezien worden van de iPhone.

Toch beseft Hamilton dat je daarom steeds je iPhone dichtbij zou moeten hebben, iets wat niet evident is. Aangezien veel mensen sporten zonder de iPhone op zak te hebben. Maar ongetwijfeld weten ze daar bij Apple wel raad mee. Als de iWatch er ooit komt natuurlijk…