Stel, je start een bedrijf en na een korte tijd biedt een gigant als Google 100 miljoen dollar en 25 miljoen over de volgende vier jaar… Zou jij het aannemen?

Dave Morin verliet een tijdje geleden Facebook om zelf, in november 2010, een web bedrijf op te richten, genaamd Path.  Path is een kleinere social network site en om het met de woorden van TechCrunch te zeggen: "There are too many services, especially in the mobile photo sharing space right now, that are basically doing the exact same thing. Path isn't."

1 maand later…

Eén maand later deed Google al een bod van 100 miljoen dollar, +-71 miljoen euro of 142 miljoen pintjes (op een paar duizenden pintjes na), maar Dave Morin besliste om er niet op in te gaan. Een derde speler, Dustin Moskovitz (co-founder en eerste CTO van Facebook), had naar eigen zeggen een vinger in de pap bij de beslissing. Hij en Dave waren namelijk samen met Brian Singerman (Founders Fund) op vakantie toen Dave het aanbod van Google binnenkreeg. Het was van in het begin duidelijk dat Dave niet veel zin had om het aanbod aan te nemen, ondanks het feit dat iedereen hem onder druk zette door hem wijs te maken dat er geen zo'n kans meer zou komen.

Facebook-effect in je portefeuille

Zowel Dustin als Dave hebben Facebook met enige twijfel en tegenzin verlaten, maar ze waren elk zo overtuigd van hun nieuwe idee (Dave over Path, Dustin over Asana), dat ze niet veel keuze hadden. Vooral Dustin had nooit verwacht zelf ondernemer te worden, maar hij had zodanig veel passie voor zijn nieuwe project, dat hij zich moreel verplicht voelde om ermee aan de slag te gaan. Hij vermeldt ook nog even dat hét belangrijkste element voor een internet entrepreneur "een goed idee" is. Er is al zo veel te vinden op het net, zowel qua content, concept en applicatie, dat je enkel nog een Facebook-effect in je portefeuille kan voelen met een million-dollar-idea (in dit geval een 100 million dollar idea…).

Question for you 

Dan komen we tenslotte bij dé hamvraag van dit artikel: zou jij het geld aangenomen hebben en je bedrijf verkopen aan Google? Na één maandje werken aan je nieuwe project, 100 miljoen dollar in je zakken steken en even de schouders afkloppen? Of zou je, net zoals Dave Morin, de passie willen vasthouden en eerst zelf verder werken aan je ‘internet-baby'?

 

 

--  --

Kan je dit artikel appreciëren? Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin.

Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi