Bol.com lanceert same day delivery aan 1,99 euro

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Bol.com lanceert same day delivery aan 1,99 euro

Bol.com introduceert Vandaag Ophalen; een nieuwe dienst die vandaag leveren aanbiedt. "Klanten kunnen al binnen enkele uren na bestelling hun pakketje ophalen bij Albert Heijn," zegt de e-commerce winkel. Op deze manier kan Bol.com op dezelfde dag leveren én ook betaalbaar houden. Het project start in 7 winkels van Albert Heijn in regio Antwerpen. Binnenkort worden meer winkels toegevoegd als afhaalpunt.

Bestellen in voormiddag, straks ophalen in winkel

Bestellingen die op werkdagen ’s morgens vóór 12.00 uur zijn gedaan, liggen nog dezelfde dag ’s middags klaar bij het afhaalpunt, uiterlijk om 17.00 uur. Jouw pakje kan gewoon meegenomen worden tijdens de dagelijkse boodschappen. "Handig voor wie last minute een cadeautje nodig heeft, een spontane BBQ wil organiseren of gewoon écht niet tot morgen kan wachten op zijn favoriete product," zegt Bol.com in een persbericht. 

Bol.com start de dienst met een introductietarief van € 1,99 per bestelling. De Albert Heijn winkels in de Antwerpse regio zullen deze nieuwe dienst als eerste in België aanbieden.

Same day delivery is een concept dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar zo'n dienst steeds populairder wordt. Toch lijkt het ook erg moeilijk om dit aan te bieden zonder verlies te maken. Met het leveren in afhaalpunten probeert bol.com deze soort dienst betaalbaar te houden.

Same day delivery aan 1,99 euro

Jan Huysmans, directeur België bij bol.com: “Binnen e-commerce maken nog maar weinig consumenten gebruik van ‘same day delivery’, omdat ze meestal niet bereid zijn hoge leveringskosten te betalen. Bij de ontwikkeling van Vandaag Ophalen hebben wij dan ook lage kosten voorop gezet. Door de levering van bestellingen te combineren met een dagelijkse bezigheid - boodschappen doen - hebben we de dienst niet alleen betaalbaar maar ook makkelijk gemaakt".

"Zo kunnen consumenten op één moment van de dag in één winkel terecht voor al hun aankopen. Hiermee maken we ‘same day delivery’ toegankelijk en bewijzen we opnieuw dat online winkelen oneindig veel mogelijkheden heeft," zegt Huysmans nog. 

Bij ieder artikel in de winkel van bol.com vertelt het wat de levertijd is en of het product ook vandaag geleverd kan worden. Vervolgens bepaalt de klant zelf of hij gebruik wil maken van de dienst Vandaag Ophalen, waarbij ze kunnen aangeven bij welke Albert Heijn het pakketje bezorgd moet worden. Klanten ontvangen van bol.com een berichtje als het pakketje is geleverd bij het afhaalpunt.

De nieuwe dienst van bol.com gaat vandaag van start bij in totaal bijna 200 geselecteerde Albert Heijn winkels in Nederland en België. Daar zal de dienst aangeboden worden bij zeven afhaalpunten in de Antwerpse regio. Het aantal bol.com afhaalpunten voor Vandaag Ophalen zal de komende tijd verder uitgebreid worden.

Meer informatie over Vandaag Ophalen van bol.com vind je hier.