Is Google van plan om te trage websites te benadelen in zoekresultaten?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Is Google van plan om te trage websites te benadelen in zoekresultaten?

Krijgen trage websites binnenkort een ‘slow’ waarschuwingsnopje in Google Search? Het lijkt erop. Sommige mensen zagen de voorbije dagen dergelijke labels opduiken in Google’s zoekmachine. Eerder doken ook al eerder mobile-friendly labels op in Google Search. Via deze labels zou Google haar zoekmachine een pak gebruiksvriendelijker kunnen maken. Site-eigenaars zijn er dan weer minder blij mee aangezien stigmatiserende labels ook de positie van hun websites in Google’s zoekmachine zouden gaan beïnvloeden. 

Labels

Dat Google bepaalde labels wil toevoegen in haar zoekmachine is ondertussen geen geheim meer. De internetreus is de voorbije maanden druk in de weer geweest met het testen van verschillende labels in Google Search.

Zo dook enkele maanden geleden het Mobile Friendly-label op, waar sites die via mobiele apparaten vlot toegankelijk waren een voordeel kregen. Bovendien zouden sites die mobile-friendly zijn ook hoger komen te staan in Google’s zoekresultaten.

Nu blijkt dat Google ook experimenteert met labels voor té trage websites. Internetgebruikers zouden door dit label trage websites kunnen vermijden, waardoor de gebruikerservaring een pak beter is. Hieronder een voorbeeld: 

Krijgen snelle websites betere ranking?

Sinds juni 2013 straft Google websites met een slechte mobiele gebruikers-ervaring. Zo worden sites met veel errors en problemen voor mobiele weergave niet getoond in mobiele zoekresultaten.

Of ook sites met een "slow-label" zullen worden benadeeld is nog niet geweten. Google heeft de knop echter nog niet officieel voorgesteld. Denk jij dat het zover komt?