Dat een domeinnaam zoveel meer is dan een webadres, weet je misschien al. Wist je ook dat de nieuwe domeinnaam extensies je online identiteit kunnen versterken?

Even ter herinnering: wat is een domeinnaam extensie? Heel simpel: het is het achterste deel van een domeinnaam. De letters achter het punt, zeg maar. Vaak staan die letters voor de afkorting van een land. In België is '.be' de meest gebruikte extensie. En niet te vergeten: er zijn 1.300 nieuwe extensies bijgekomen! Eens kijken naar de 3 belangrijkste voordelen die jij eruit haalt.

Voordeel #1 - de extensie als activiteit

nieuwe domeinnaam extensies

Om te beginnen maak je met de domeinextensie in 1 oogopslag duidelijk welke bedrijfsactiviteit je uitoefent.

Een voorbeeld: de domeinnaam bergman.shoe vertelt de gebruiker dat hij er terecht kan voor schoenen en laarzen. En doordat haast elke sector zo zijn eigen extensie heeft, kunnen voortaan álle Bergmannen met een eigen domein werken. Zo zal - naast onze schoenverkoper bergman.shoe - een bergman.cafe bestaan, bergman.flowers, bergman.toys, bergman.fitness en ga zo maar door.

De gebruiker? Die zal bedrijven probleemloos kunnen onderscheiden. Zo'n duidelijke domeinnaam blijft bovendien langer in zijn hoofd. En ook: het feit dat die extensies (nu nog) vooral Engelse termen zijn, mag geen belemmering vormen. Zelfs niet voor de lokale Belgische ondernemer.

Tip: veel bedrijven gebruiken dergelijke extensies als aparte mini site. Je kunt het beschouwen als een soort stand-alone marketingcampagne.

Voordeel #2 - de extensie als adreskaartje


graslei.gent

Waarom ook niet je ligging uitspelen? Want er zijn een hoop nieuwe extensies die verwijzen naar een regio of stad.

Voor België zijn die regio's .vlaanderen en .brussels. Gent had als eerste Belgische stad de moed om zijn eigen digitale identiteit te claimen. Waarom niet je band met de regio of de stad valideren? Zoals 'hetkuipken.gent'? Zulke geo-extensies zijn trouwens ideaal om webgidsen uit te bouwen als shopping.gent, restaurants.gent en zelfs nightlife.gent. Mooi meegenomen!

Kijk maar eens naar het event webtomorrow.gent: die heeft alvast de boodschap begrepen.

* Naast Gent zullen in de toekomst meer steden volgen met hun eigen extensie

Voordeel #3 - ruimte voor creatieve namen


domeinnaam registreren

Wil je een slogan verwerken in de domeinnaam? Dan wordt het nog simpeler - én leuker! Naast de activiteit kun je zo het imago en het karakter van je bedrijf of dienst beklemtonen: en dat dankzij extensies zoals .fun, .sexy, .today, .buzz. Laat je creativiteit los en bedenk domeinnamen zoals nearlynew.bikes, webdesign.agency, knokke.villas, visiting.amsterdam, design.guru en degoedehuisvrouw.tips.

* Vergeet trouwens niet de originele uitstraling van een mailadres met zo'n nieuwe extensie op je visitekaartje - wie zou niet meteen in zee gaan met christophe@marketing.guru?

Burgemeester Termont (Gent) heeft het slim bekeken

Naast politiek heeft Burgemeester Termont duidelijk zakelijk inzicht. Hij ondersteunde de komst van .GENT door mee te werken aan dit filmpje.


https://www.youtube.com/watch?v=xFyCJQOvAo0

Wat met Google? Hoe kijken zij naar deze nieuwe domeinnaam extensies?

Online marketing draait onder andere om vindbaarheid in de zoekmachines. Ook hier hebben de nieuwe extensies een groot potentieel. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun trefwoord als domeinextensie te gebruiken. Een voorbeeld is knokke.immo. 

In 2012 heeft Matt Cutts, SEO-specialist bij Google, duidelijk gezegd dat Google nieuwe domeinextensies zoals .guru, .bank, .plumber en dergelijke hetzelfde behandelt als de 'klassiekers' .com en .org. John Mueller, Webmaster Trends Analyst bij Google, heeft dit standpunt herhaald. Schrik omwille van SEO-gerelateerde redenen hoeft daarom niet. Wel doen: een domeinnaam registreren met een van de nieuwe domeinnaam extensies. Een echte opportuniteit.

Idem voor geografische domeinextensies zoals .london, .berlin en zelfs .gent. Allemaal genieten ze een gelijkwaardige behandeling. Google heeft daar uitvoerige instructies (1) (2) voor.

Om te onthouden: Google wil vooral betere zoekresultaten. Meer nog, de kans bestaat dat nieuwe domeinextensies op termijn harder doorwegen in de ranking van een website. Simpelweg omdat Google altijd de meest kwalitatieve en relevante zoekresultaten wil bieden aan de gebruiker.

Nood aan meer info over deze nieuwe domeinnamen?

Combell is een van de meest professionele hosting- en domeinnaam providers in België. Ook begeleiden ze je in de keuze van deze nieuwe domeinnaam extensies.

Succes gegarandeerd.

Combell-NewTLDs-728x90