Kortingswebsites kennen sterke opgang in België. Dit is hoe ze precies werken:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Kortingswebsites kennen sterke opgang in België. Dit is hoe ze precies werken:

Foto: shutterstock.com

Dankzij de sterke opmars van de e-commerce sector in ons land worden online kortingswebsites steeds populairder. Via deze websites kunnen consumenten interessante kortingen vinden waardoor ze een pak goedkoper kunnen shoppen. In België zorgen websites zoals Solden.be, TagCity.be & Flipit.com voor een stroom aan kortingscodes en vouchers voor webshops. Bij Bloovi waren we benieuwd om te horen hoe zo’n kortingsite precies werkt. We hadden een gesprek met Pieter-Jan Vanneste - de man achter TagCity.be - een gloednieuwe kortingswebsite die onlangs haar virtuele deuren opende.

Waarom TagCity.be?

“Mijn interesse in kortingscodes werd gewekt in 2009. Toen ik aan de slag was als SEO coördinator bij Thomas Cook ontdekte ik dat kortingscodes het erg goed deden bij de consument. Toen even later in het nieuws kwam dat Belgen kampioen waren in het sparen van kortingsbonnen heb ik niet lang getwijfeld en begon ik met de uitbouw van mijn eigen kortingscode website,” zegt Pieter-Jan Vanneste, de man achter kortingswebsite TagCity.be.

“Vandaag bieden we met TagCity.be tal van kortingscodes aan die consumenten kunnen gebruiken in online webshops. Daarnaast proberen we ook een community op te bouwen, waar mensen reviews schrijven over de producten die ze via onze codes kochten. We geven ook stelselmatig leuke prijzen weg aan onze leden.”

Dankzij de opmars van e-commerce in ons land, merken we dat ook de vraag naar kortingscodes erg snel stijgt. Wat positief is voor ons natuurlijk,” glimlacht Vanneste.

Het businessmodel van kortingswebsites

Het businessmodel achter een kortingswebsite is eigenlijk vrij simpel. Wij onderhandelen exclusieve codes bij partners zoals Center Parcs, Zeb en Zalando. Wanneer wij onze bezoekers kunnen overtuigen om met deze kortingscode een aankoop te doen bij die partner, krijgen we daar in ruil een commissie voor.”

Naast zelf onderhandelen met partners verkrijgen we ook kortingscodes via affiliate netwerken zoals TradeTracker, Zanox & TradeDoubler. Zelf hebben we een goede relatie opgebouwd met affiliate-expert TradeTracker en hebben we veel aan hen te danken. Zo kunnen affiliate netwerken je een stroom van interessante deals bezorgen en helpen ze ook om ons business model verder te verfijnen,” zegt Vanneste. “Als je als ondernemer zelf stappen wil zetten in affiliate marketing is het dus zeker aan te raden om aan te kloppen bij een affiliate marketing expert.

Geld verdienen doen we aan de hand van commissies. Hoe meer klanten onze kortingscodes gebruiken en overgaan tot een aankoop van een product, hoe meer we uitbetaald krijgen. Hieronder hoe dat precies in zijn werk gaat:

Het komt erop neer dat spelers zoals TagCity (publishers) adverteerders (Merchants) gaan promoten en hun producten in de kijker gaan plaatsen door middel van inspirerende content, nieuwsbrieven en sociale media. Dankzij affiliate netwerken krijgen publishers tal van interessante deals voorgeschoteld. Hoe meer nieuwe klanten worden aangeleverd, hoe meer kortingswebsites verdienen. Daarnaast helpen deze sites ook om consumenten te besparen.

Online shoppen? Eerst een kortingscode zoeken!

“Voor je een online aankoop doet zouden consumenten er beter een goede gewoonte van moeten maken om even een kortingscode op te zoeken. Je kan online immers tal van interessante kortingen vinden, waardoor je een pak minder betaalt dan dat je rechtstreeks naar de webshop zou gaan,” zegt Vanneste. “Zo kan je alleen al bij TagCity, 25 procent korting krijgen op verzendingen, tot 50 procent korting krijgen op je order, of kan je helemaal geen verzendkosten moeten betalen. Dat is toch al de moeite,” zegt Vanneste. 

Nu e-commerce in de lift zit gaan steeds meer merken kortingscodes verspreiden om hun verkoop aan te zwengelen. Onlangs sprong België over Nederland in de ranglijst die het groeipotentieel van dertig e-commerce landen weergeeft. Ons land staat daar op de 9de plaats en is een van de snelste stijgers. Voor consumenten is het dus zeker aan te raden om kortingssites goed in het oog te houden.

Meer info: www.tagcity.be

Benieuwd naar de kracht van affiliate marketing? Bekijk dan zeker eens naar wat een affiliate marketing speler zoals TradeTracker Belgium voor jou kan beteken.