Rivaal van Tesla Model X wordt binnenkort gebouwd in België

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Rivaal van Tesla Model X wordt binnenkort gebouwd in België

Audi Brussels mag vanaf 2018 de elektrische wagen e-tron quattro gaan produceren. De quattro moet een antwoord bieden op de Tesla Model X. Volgens De Tijd heeft Audi's moederbedrijf Volkswagen de plannen goedgekeurd om de wagen in België te gaan bouwen vanaf 2018. 

Rivaal Tesla Model X

Het prototype van de elektrische SUV van Audi werd in september 2015 voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. De wagen kreeg toen de naam 'e-tron quattro'.

Onlangs toonde Audi op de technologiebeurs CES de nieuwste versie van de wagen. Volgens Audi zou deze 500 kilometer kunnen afleggen met een volledig opgeladen accu. Verwacht wordt dat de wagen uiteindelijk de Q6 zal worden genoemd. 

De Q6 zou de eerste volledig elektrische SUV worden van Audi. Daarom zal de wagen een rechtstreekse concurrent worden van de Tesla Model X die eind 2015 werd gelanceerd. 

Goed nieuws voor Belgische werknemers

De beslissing van het Audi bestuur is goed nieuws voor de 2.500 werknemers van de Audi-fabriek in Vorst. Momenteel wordt de Audi A1 in ons land gebouwd. Vanaf 2018 zal deze in een Spaanse fabriek worden gemaakt en wordt de fabricatie van de eerste elektrische Audi opgestart in Vorst. 

Het is echter nog onduidelijk of ook de ontwikkeling en productie van de batterijtechnologie naar Vorst komt of dat die op het Audi-hoofdkwartier in het Beierse Ingolstadt zal plaatsvinden.

bron: De Tijd