Tesla lanceert in 2017 twee varianten van goedkopere elektrische wagen

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Tesla lanceert in 2017 twee varianten van goedkopere elektrische wagen

Bron foto: Shutterstock

Tesla heeft meer informatie vrijgegeven over haar opkomende budget car: de Model 3. Wat blijkt: er komen niet één maar wel twee varianten op de goedkopere Tesla. Dat verklapte Tesla's CTO JB Straubel tijdens een conferentie in Washington. De Model 3 zou een "lite" versie van zowel de Model S als de Model X worden. 

Doel: elektrische wagens betaalbaar maken

Elon Musk wil elektrische wagens betaalbaar maken voor een zo groot mogelijk publiek. Met de Model 3 wil Tesla een eerste stap in deze richting zetten. Tijdens een meeting met investeerders verklapte Musk dat de Model 3 maximaal $ 35 000 (30.709 euro) gaat kosten. Hij vertelde ook dat de Model 3 "de nieuwe standaard voor Tesla wagens" zal gaan worden.

De nieuwe standaard: Tesla Model 3

De Model 3 zou een actieradius hebben van zo'n 320 kilometer met een volgeladen accu. Verwacht wordt dat de wagen in maart 2016 voor het eerst aan het grote publiek wordt getoond. De effectieve lancering zou moeten gebeuren in de lente van 2017.

Volgens Tesla's CTO JB Straubel wordt de Model 3 niet enkel beschikbaar als een sedan, maar komt er ook een crossover versie (zoals de Model X). De Model 3 moet Tesla een nieuw élan geven. Zo zou Tesla evolueren van een niche product naar een hoog volume draaiende autobouwer. 

De Model S en Model X zouden blijven bestaan, en zouden hun luxueuze uitstraling (én prijskaartje) behouden.