Tesla lanceert in 2017 goedkopere versie van elektrische wagen

Thaella Van Den Rijse
Door Thaella Van Den Rijse Innoveren
Tesla lanceert in 2017 goedkopere versie van elektrische wagen

Bron foto: Shutterstock

Dat Tesla zoveel mogelijk mensen elektrisch wil laten rijden is geen geheim. Om meer consumenten te overtuigen wil het daarom goedkopere modellen lanceren. Tesla-topman Elon Musk verklapte dat hij in maart 2016 een goedkopere Tesla wil voorstellen, die in de helft van 2017 in productie zou gaan. Volgens Musk zou de wagen maximaal 35.000 dollar (30.709 euro) kosten.

Goedkoper, maar minder luxe

De nieuwe wagen, die de naam Model 3 zal krijgen, wordt volgens Musk de nieuwe standaard voor Tesla wagens, de Model S en Model X zullen hun luxueuzere uitstraling behouden en zullen daarom ook een duurder prijskaartje blijven hebben. De Model 3 zal maximaal zo'n $ 35 000 (30.709 euro) kosten. Dat verklapte Tesla CEO Elon Musk tijdens een conference call met investeerders. 

De Model 3 zal een actieradius hebben van zo'n 320 kilometer, zonder de wagen ook maar een keer op te laden. De wagen zal in maart 2016 voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. De effectieve lancering zou in de helft van 2017 moeten gebeuren. 

Maar eerst: Model X

De eerstvolgende telg van Tesla's wagens, de Model X, zal eerst in het straatbeeld verschijnen. Tesla is al langer bezig met de productie van deze wagen en het bedrijf zal vanaf juli 2015 online bestellingen toelaten.

Op de goedkopere Model 3 is het nog even wachten. Zou jij er eentje willen? :)