In deze podcastaflevering spreekt Pieter Baert met Bert Slagter, auteur van het boek “Ons geld is stuk”, believer in bitcoin en crypto in algemeen. Bert neemt ons mee wat er gebeurde in 2022 met cryptomunten en waaraan dat lag, de impact van Centrale Banken, inflatie,etc op klassieke beleggers? Cryptomunten als vervanging van een betaalmiddel voor een breed publiek? Wat is er nodig voor een doorbraak moment voor een intrede van crypto bij het brede publiek en naar een betaalmiddel of toepassing? En waarom de digitale euro gaat mislukken?

We spreken over het volgende…

  • De relatie van Centrale Banken en overheden met geld
  • Wat gebeurde er in 2022 met cryptomunten en waaraan lag dat?
  • Cryptomunten als vervanging van een betaalmiddel voor een breed publiek?
  • Wat is er nodig voor een doorbraak moment voor een intrede van crypto bij het brede publiek en naar een betaalmiddel of toepassing?
  • CBDC: digitale opvolger van contant geld?

*Partner van deze podcast is Litebit. Hét platform waar je Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en méér dan 80 andere crypto's koopt en verkoopt tegen een scherpe prijs. Veilig én snel.

Veel luisterplezier.

-----------------------

*Noot van de redactie: De inhoud van deze podcast is geen beleggingsadvies. Investeren in cryptomunten en NFT’s houd risico’s in. Alle inhoud van deze podcast is louter informatief.