In deze tweede aflevering van onze podcastreeks 'Toekomst van Crypto en de Blockchain Economie' spreekt Marnik D’Hoore (founding CEO van Bloovi) met Bert Slagter, auteur van het boek 'Ons geld is stuk' en een grote believer in bitcoin en crypto in algemeen.

Bert neemt ons mee in een korte historiek van het financieel systeem. Wat ligt er aan de basis van de huidige, hoge inflatie? Hoe ziet onze financiële toekomst er mogelijks uit en welke acties kunnen jij en ik hierin nemen? Volgende vragen komen onder meer aan bod:

  • Hoe en waarom ons geld geëvolueerd is van ‘in balans met de goudstandaard’ naar een geldsysteem die compleet uit balans is. En wat daarvan de consequenties zijn.
  • Er komt een digitale europese munt. Waarin verschilt die van de huidige euro? En wat kan dit mogelijks betekenen voor jou en mij.
  • Is bitcoin -of crypto in het algemeen- een mogelijks alternatief voor een geldsysteem die stuk is? Zoja, waarom is dat dan?
  • Zoveel meer...

------------------------
Partner van deze podcast is Litebit, hét platform waar je Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en méér dan 40 andere crypto's koopt en verkoopt tegen een scherpe prijs. Veilig én snel.

------------------------

Noot van de redactie: De inhoud van deze podcast is geen beleggingsadvies. Investeren in cryptomunten en NFT’s houdt risico’s in. Alle inhoud van deze podcast is louter informatief.

(Fotocredits: Melanie Marsman)