5 baanbrekende Tech-Trends uit 2013

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
5 baanbrekende Tech-Trends uit 2013

Het voorbije jaar werden heel wat doorbraken gerealiseerd in de technologie sector. 
We selecteerden 5 opvallende trends en bieden jou de kans om mee te stemmen . Wat was jouw favoriete nieuwe tech-trend in 2013?

1. Tile 

Tile is een GPS-chip van die je helpt om verloren gewaande voorwerpen snel op te sporen via een app. Een Tile beschikt immers over een GPS & bluetooth transmitter waardoor je via een app snel kan vinden wat je kwijt was. 

2. Coin

Coin is een bedrijfje dat gesteund wordt door startup-accelerator Y Combinator. Coin wil mensen helpen om hun portefeuille compact te houden en al jouw debet, klanten & krediet-kaarten te vervangen door één handige kaart.

3. Touch ID

In september introduceerde Apple 'Touch ID' als een van dé belangrijkste nieuwigheden van de iPhone 5S. De vingersafdrukscanner laat gebruikers toe om aan de hand van hun vingerafdruk toegang tot de telefoon te krijgen. Bovendien hoef je ook niet langer je iTunes-paswoord te onthouden. Vanaf nu kan je betalen door je vinger op de sensor te plaatsen. 

Meer info.

4. Hyperloop

 

Elon Musk, mad-scientist, entrepreneur & visionair, en co-founder van PayPal, Tesla Motors & SpaceX gaf dit jaar zijn designplannen van het revolutionaire transportsysteem Hyperloop vrij. Via de Hyperloop zullen reizigers sneller & goedkoper dan ooit tevoren op hun bestemming arriveren. Zo zou het met de Hyperloop maar 2 uur duren om van New York naar Beijing te reizen

5. Oculus Rift

De Oculus Rift is een revolutionaire manier om games te visualiseren. Het is een toestel dat je op je hoofd moet plaatsen en je de beste game-experience geeft ooit. Bovendien rijft het bedrijf achter de Oculus Rift investering na investering binnen. De meeste reviews van het toestel zijn dan ook laaiend enthousiast. 

Welke tech-trend vond jij het meest baanbrekend in 2013? Laat het ons weten via onderstaande enquête!