(Davy Kestens - foto: Het Belang Van Limburg)

De jonge Belgische entrepreneur Davy Kestens heeft zijn bedrijf een nieuwe naam gegeven: TwitSpark wordt SparkCentral. En dat is niet alles. Kestens maakt ook bekend dat hij nog eens 4,5 miljoen dollar ophaalt bij Amerikaanse investeerders. 

Wat is SparkCentral?

Met SparkCentral helpt Kestens bedrijven om te weten te komen wat via sociale media over hen gezegd wordt. Hierdoor kunnen merken inspelen op waar consumenten over klagen op Facebook of Twitter en andere sociale media kanalen. Kestens haalde vorig jaar al 1,1 miljoen dollar op in de Verenigde Staten om zijn bedrijf op te starten. 

Klanten & Toekomst

SparkCentral heeft zo'n 35 klanten geholpen om hun klantendiensten uit te bouwen via sociale media. Zo kent het bedrijf enkele Belgische klanten zoals Mobile Vikings, Brussels Airlines & Electrabel. Kestens heeft ook enkele grotere klanten zoals het Amerikaanse Delta Airlines. 

Met de nieuwe kapitaalinjectie wil SparkCentral nieuwe klanten aan zich binden en wordt het interne team uitgebouwd. Zo is Kestens op zoek naar nieuwe developers. Bovendien zal het geld ook gebruikt worden om de dienstverlening van SparkCentral nog te verbeteren.