Ruben De Moor en Bart Van Proeyen van Kwarts

Kwarts ontwikkelt met A-inside een AI-platform dat life science-bedrijven helpt om hun relaties met zorgverleners te verbeteren, door proactief in te spelen op hun noden en online/offline communicatievoorkeuren. De Limburgse start-up maakt vandaag bekend 1,2 miljoen euro groeikapitaal te hebben opgehaald bij Volta Ventures, imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en ervaren business angels Jean-Marie Vliegen, Wouter Reggers en Wim Van Cappellen. Vers geld waarmee founding CEO Bart Van Proeyen en CCO Ruben De Moor het productteam willen internaliseren via de aanwerving van technische profielen (developers en data scientists) en hun marketing- en salesinspanningen opdrijven. Niet alleen is er intussen een mooie sales pipeline van internationale healthcare-bedrijven in Europa en Azië, in oktober staat ook een handelsmissie naar de VS gepland.

In de zomer van 2020 beslisten we om met Kwarts het roer volledig om te gooien en van consultant te vervellen tot productbedrijf en van mandagen naar licenties te gaan

“In COVID-tijden werd de uitdaging om goede relaties met zorgverleners op te bouwen alleen maar groter”, aldus Bart Van Proeyen. “Ideale omstandigheden om het potentieel achter ons nieuwe platform te verzilveren. In de zomer van 2020 beslisten we in dat opzicht om met Kwarts het roer volledig om te gooien en van consultant te vervellen tot productbedrijf en van mandagen naar licenties te gaan. Alle ogen waren nu namelijk gericht op ons customer data platform voor de life science-industrie.”

Met een ingebakken ‘remote first’-cultuur hebben teamleden de keuze om zelf hun werkplek te kiezen: enkele medewerkers werken volledig digitaal van thuis uit, anderen opteren voor een hybride model en komen ook naar het Kwarts-hoofdkantoor op de hoogtechnologische Corda Campus in Hasselt.