De Belgische start-up TrustUp, een platform waar particulieren in contact gebracht worden met vakmannen in de bouwsector, heeft concurrent Walup overgenomen. Het gaat om de eerste acquisitie voor het bedrijf, dat eerder dit jaar nog 1,5 miljoen euro ophaalde voor uitbreiding naar Vlaanderen.

TrustUp, dat kantoren heeft in Leuven en Luik, is bezig aan een opmerkelijk groeiverhaal: het laatste anderhalf jaar steeg het aantal medewerkers van 20 naar 50, en vandaag doen om en bij de 4.000 bouwbedrijven een beroep op de diensten van de start-up. “De overname van Walup is onze eerste acquisitie waarmee we onze nummer 1-positie in de markt willen verstevigen”, vertelt Sébastien Remacle, CEO van TrustUp, daarover.

“We zijn er trots op dat ons bedrijf wordt overgenomen door de marktleider in België”, reageert Julien Stekelorum, co-founder van Walup dat 10 jaar geleden werd opgericht en vooral in de provincie Henegouwen veel gebruikers kent. “We hebben met meerdere partijen gesproken, maar de waarden en de visie van TrustUp hebben ons ervan overtuigd om ons platform aan hen te verkopen.”