Het Hasseltse MyCellHub heeft twee miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van zijn intelligent softwareplatform, waarmee complexe biotech productie processen geoptimaliseerd kunnen worden. De investering is afkomstig van MyCellHub’s huidige investeerders Gemma Frisius, Noshaq en The Faktory Fund en van nieuwe investeerder: de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.

Het softwarebedrijf opent ook een vestiging in de VS, om de cleanroom reinigingsmodule te kunnen uitrollen naar nieuwe internationale klanten. “De vestiging in de VS is een grote stap voorwaarts naar ons doel om het voor Amerikaanse bedrijven gemakkelijker te maken onze digitale diensten te gebruiken”, aldus MyCellHub-co-founder Toon Lambrechts. “We hebben interesse gezien vanuit de Amerikaanse markt en willen het voor nieuwe bedrijven zo eenvoudig mogelijk maken om te starten met MyCellHub.”

“Ik ben erg blij met de significante groei, zowel in termen van onze financiële steun als in termen van diepte in de internationale markten”, vult CEO Jacques Parlongue aan. “Ons team heeft hard gewerkt aan oplossingen die de productie van cel- en gentherapieën echt kunnen verschuiven naar het gebruik van slimme digitale hulpmiddelen, en ik ben blij dat we met deze financieringsronde verder kunnen uitbreiden.”