Mark Lens, bezieler van Ondernemers Voor een Warm België

De vzw Ondernemers voor een Warm België (OVWB) doet samen met de werkgeversorganisaties Unizo, Voka, VKW Limburg en ETION een oproep naar bedrijven en gezinnen om 5.000 laptops te schenken voor kansarmen. Dit in het kader van de Warmste Week, die gisteren van start ging.

De vzw hielp dit jaar al meer dan 3.900 gezinnen aan een laptop, maar er zijn er dus veel meer nodig. “We weten dat bedrijven hun laptops na de afschrijvingsperiode vaak vervangen”, legt Mark Lens, oprichter van OVWB, uit. “Hoewel die toestellen misschien niet meer helemaal voldoen voor intensief gebruik in een bedrijf, zijn ze nog perfect bruikbaar voor taken in de klas.”

“Als werkgeversorganisatie zijn we niet blind voor de problematiek van kansarmoede”, verklaart Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg zijn medewerking. “Daarom zullen wij onze ondernemers warm maken om werkende laptops die niet gebruikt worden te schenken aan kansarme gezinnen. Zo geven we deze jongeren een toekomstperspectief en een grotere kans op slagen in onze maatschappij.”

Wanneer pakketten van 10 laptops of meer worden verzameld, komt ICT-bedrijf TD SYNNEX die gratis bij de bedrijven ophalen. Voor kleinere aantallen heeft OVWB verschillende inzamelpunten opgezet, onder meer bij Telenet, JBC, Standaard Boekhandel en Computer Checkpoint.