Elon Musk heeft vannacht een Twitter-poll gelanceerd, waarin hij de gebruikers laat stemmen over zijn aanblijven dan wel aftreden als CEO. Er kan nog enkele uren worden gestemd, en Musk heeft beloofd zich sowieso aan de uitslag te houden.

Geruchten doen de ronde dat dit een strategische zet is om een opvolger in het zadel te krijgen. Meer bepaald Jared Kushner, Amerikaans zakenman én schoonzoon van Donald Trump. Musk en Kushner werden samen in Qatar gespot op de finale van het WK voetbal. Dat gerucht doet Musk af als onzin: “Niemand wil de rol van CEO van Twitter. Je investeert er al je spaargeld in en nog stevent het af op een faillissement.”

Wat de poll zelf betreft: momenteel lijkt het ja-kamp te winnen. Bij de laatste check stond dat namelijk op 56 procent. Benieuwd wat er gebeurt als die meerderheid het houdt. In de woorden van Musk zelf: “Wees voorzichtig met wat je wenst, want je zou het wel eens kunnen krijgen.”


UPDATE: De bewuste poll, waar meer dan 17 miljoen twitteraars aan deelnamen, is intussen afgelopen. Een kleine meerderheid (57,5%) vindt dat Musk moet afstand doen van zijn functie als CEO. Of die laatste zijn belofte nu ook zal nakomen, is vooralsnog niet bekend.