Genexa-founders Max Spielberg & David Johnson

In zijn zoektocht naar 25 miljoen dollar, heeft de Amerikaanse start-up Genexa in een recente Serie A-investeringsronde meer dan het dubbele - 60 miljoen dollar - opgehaald bij enkele durfkapitaalfondsen én een aantal celebrities waaronder Gwyneth Paltrow, Chris Pratt en Don Cheadle. Stapt ook mee aan boord als nieuwe investeerder: Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de AB InBev-families De Mévius en De Spoelberch.

Door deze stevige financiële injectie wordt het farmabedrijf uit Beverly Hills nu gewaardeerd op 200 miljoen dollar. Genexa noemt zichzelf het eerste ‘clean medicine’ bedrijf ter wereld en verkoopt vrij verkrijgbare medicatie die minder synthetische ingrediënten bevat.

Vorige week raakte ook bekend dat Verlinvest gecasht heeft door zijn aandelen (sinds 2010) in het Franse ICT-bedrijf Valtech voor 1,4 miljard dollar te verkopen aan het Britse investeringsfonds BC Partners dat daardoor een meerderheidsparticipatie verwerft. Verlinvest heeft intussen wel opnieuw geïnvesteerd in Valtech, dat zijn thuisbasis in Londen heeft en meer dan 4.000 mensen tewerkstelt.