Het managementteam van Metamaze met links CEO Niels Van Weereld

De Antwerpse start-up Metamaze, een Intelligent Document Processing (IDP)-platform dat werkt op basis van artificiële intelligentie en de manuele werklast in bedrijven tot 95 procent vermindert, bestaat amper een jaar en heeft al twee succesvolle financieringsrondes achter de rug, goed voor samen 2,5 miljoen euro.

De pre-seed, in 2020, bracht 1 miljoen euro op, de tweede ronde werd in september afgerond en klokte af op 1,5 miljoen. AI-expert Faktion BV bracht 400.000 euro in, maar ook management, aandeelhouders en business angels deden een duit in het zakje. Het kapitaal zal worden ingezet voor verdere ontwikkeling en voor buitenlandse expansie.

“De situatie is nu anders dan bij de pre-seed”, aldus Niels Van Weereld, CEO van Metamaze. “We kunnen rekenen op een platform dat intussen gevalideerd is door zowel onze klanten als onze partners. Daarom kunnen we nu onze aandacht verleggen naar het commerciële. We mikken op een verdubbeling van ons salesteam tegen het tweede kwartaal van volgend jaar.