Nieuwe CEO Caroline Van Cauwelaert en oprichter Vincent Meurrens

EPCON, in de zomer van 2018 opgericht door Vincent Meurrens, brengt patiëntendata samen met socio-demografische gegevens en omgevingsfactoren en laat daar vervolgens artificiële intelligentie op los. Op basis daarvan kunnen epidemieën voorspeld en in kaart gebracht worden. Na een kapitaalsverhoging van 500.000 euro is het Antwerpse/Zuid-Afrikaanse healthtech bedrijf klaar voor een volgende fase: in nog meer regio’s nog meer ziektebeelden te lijf gaan met AI, en de komende jaren telkens verdubbelen in groei.

De recente kapitaalverhoging was het ideale moment om Caroline Van Cauwelaert aan te stellen als nieuwe CEO

“Het is fascinerend om zoveel verschillende disciplines met elkaar te verzoenen”, zegt Caroline Van Cauwelaert, die Meurrens opvolgt als CEO. “Technologie en gezondheidszorg waren lang twee gescheiden werelden, maar overheden en farmabedrijven ontdekken nu dat artificiële intelligentie ontzettend veel mogelijkheden biedt om ziektes te bestrijden. Zo hebben wij in België en Zuid-Afrika zowel machine learning-architecten als bio-informatici en artsen aan boord.”

“De recente kapitaalverhoging was het ideale moment om Caroline aan te stellen als nieuwe CEO”, zegt Meurrens die zich voortaan gaat zich toeleggen op internationaal business development. “Door haar ervaring in digitale innovatie en sales zullen we een sterke tandem vormen om de groei van het bedrijf te bestendigen. We creëren ruimte om nieuwe innovaties te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingen op te zetten met publieke en private partners.”