De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital is de nieuwe eigenaar van Neckermann van de verdrinkingsdood en redt zo de noodlijdende reisorganisator van de verdrinkingsdood.

De noodlijdende reisorganisator Neckermann lijkt wel een kat met negen levens: na het faillissement van moederbedrijf Thomas Cook kwam het bedrijf in zwaar weer terecht, en vervolgens kon aanvankelijke overnemer Wamos Group zijn financiële verplichtingen niet nakomen. Hierdoor zag het er alweer bijzonder slecht uit.

Maar met de Belgische investeringsmaatschappij CIM Capital is nu toch een overnemer gevonden, of toch voor 41 (van de 46) reiswinkels en 110 (van de 128) werknemers. Investeringsmaatschappij Futura was ook overnamekandidaat, maar had volgens de handelsrechtbank een minder sterk dossier.

Het personeel van Neckermann zal vanaf 7 juni weer reizen kunnen verkopen in de winkels, terwijl volgende week al een team start om klanten te helpen via mail, telefoon en website. Gert De Caluwé, ex-CEO van Thomas Cook België en de Sunweb Group, wordt CEO van het nieuwe Neckermann.