(Vlnr) Mattia Greco, Mats Raemen, Kasper De Wulf en Joakim Steyls

De Antwerpse tech start-up Youreka! ontwikkelde, in samenwerking met de Nederlandse fotograaf Ivo Vrancken, een interactieve voorlichtingstool die toekomstige ouders visueel doorheen de verschillende stappen van het bevallingsproces gidst. De tool is bedoeld om koppels gerust te stellen en op eigen tempo te informeren aan de hand van interactieve foto’s, video’s en 360°-beelden. De tool biedt algemene, maar ook heel wat praktische informatie, zoals het stapsgewijs doorlopen van de route vanaf aankomst bij de parkeerplaats van het ziekenhuis tot de aanmeldbalie en de verloskamers.

Digitalisering is in de ziekenhuizen aan een steile opmars bezig, en op deze manier kunnen we een heel persoonlijke begeleiding aanbieden

“We proberen mensen zo onbezorgd en goed voorbereid mogelijk in het ziekenhuis te laten aankomen door alle potentiële angsten en zorgen weg te nemen”, aldus Mats Raemen, co-founder van Youreka! “In de tool kunnen gebruikers relevante personen en objecten aanklikken, maar ook alle bestaande voorlichtingsfolders en -video’s bekijken. Digitalisering is in de ziekenhuizen aan een steile opmars bezig, en op deze manier kunnen we een heel persoonlijke begeleiding aanbieden.”