Reginald Vossen, algemeen directeur BAN Vlaanderen

Business Angels Netwerk Vlaanderen heeft een nieuw en ambitieus fonds gecreëerd waarmee business angels samen met institutionele investeerders kunnen participeren in meer en grotere investeringsprojecten. Angelwise - the Flanders Angels Fund, dat werd gerealiseerd in samenwerking met Angelwise Beheer en kerninvesteerders Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en het Centrum voor Ondersteuning van digitale Innovatie (COI), is goed voor 19,5 miljoen euro. Dat is afkomstig van 88 investeerders, waaronder maar liefst 84 business angels. Het fonds zal voornamelijk maar niet exclusief mikken op ICT-starters en -groeiers in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De ambitie is om de komende vijf à zes jaar in zo’n 20 (snelgroeiende) bedrijven te investeren.

“Er zijn de laatste jaren heel wat fondsen voor scale-up financiering bijgekomen, maar veel minder voor early-stage financiering”, aldus Reginald Vossen, algemeen directeur van BAN Vlaanderen. “Wij helpen bedrijven naar een hoger niveau, met Vlaanderen als geografische scope.”

“Daarnaast willen we met het fonds investeren in bedrijven in Brussel en Wallonië en hen zo toegang geven tot ons Vlaams netwerk. Binnen BAN Vlaanderen is het aantal leden tijdens COVID enorm gestegen. Mensen zoeken actief dossiers om in te investeren. Voortaan kan dat dus samen met Angelwise.”