Peter Vanacker

Peter Vanacker, vandaag nog president en CEO van Neste, dat onder meer hernieuwbare diesel produceert, wordt in juni 2022 CEO van LyondellBasell, een van de grootste kunststoffen-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld.  LyondellBasell werd in 2021 voor het vierde opeenvolgende jaar opgenomen in de lijst van de World's Most Admired Companies van FORTUNE Magazine. 

“Ik bewonder LyondellBasell al lang als industrieleider op het gebied van technologie, productinnovatie en, meer recentelijk, circulariteit”, aldus Vanacker. “Puttend uit 30 jaar eigen ervaring zal ik voortbouwen op het momentum van het bedrijf en de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf bevorderen.”

“Peters leiderschap en ervaring in de sector maakten van hem de keuze van de Raad van Bestuur uit een heel sterk kandidatenveld”, vult Jacques Aigrain, voorzitter van de Raad van Bestuur van LyondellBasell, aan. “Zijn strategische en vooruitdenkende manier van handelen zal onze groei stimuleren en onze doelstellingen op het gebied van klimaat en circulariteit bevorderen.”