Marc Toledo, co-founder van BAx Belgium

Gisteren werd officieel BAx Belgium gelanceerd, de beroepsvereniging voor promotie van blockchain en crypto-activa in ons land. BAx (Blockchain Association of Exchanges and Custodians) moet van België een toonaangevend land maken op gebied van blockchainactiviteiten, door opleidingen en advies aan te bieden aan alle Belgische bedrijven die baat kunnen hebben bij het gebruik van blockchain.

We beleven historische momenten en hebben een zeldzame kans om België in het middelpunt van deze digitale revolutie te plaatsen

“Fintech bedrijven zijn sterk vertegenwoordigd in België”, aldus Mathieu Michel, Staatssecretaris voor Digitalisering, “en staan aan de basis van innovatieve processen. Wij moeten de evolutie van blockchaintechnologie op de voet volgen om alle voordelen ervan te benutten zonder de nadelen te ondervinden.”

“Het draait niet alleen om het ondersteunen van de ontwikkeling van fintech start-ups”, vult Marc Toledo, medeoprichter van BAx Belgium en CFO van handelsplatform bit4you, aan, “maar ook om bedrijven in het algemeen te doen inzien hoe blockchain voor hen van nut kan zijn. We beleven historische momenten, zoals de vroege dagen van het internet, en hebben een zeldzame kans om België in het middelpunt van deze digitale revolutie te plaatsen.”