Het beursgenoteerde Floridienne, gevestigd in Waterloo, investeert bijna zeven miljoen euro in het Canadese Ecoation Innovative Solutions. Dat bedrijf is gespecialiseerd in robotica en artificiële intelligentie, met tuinbouw als specifieke markt. De investering komt niet helemaal als een verrassing, omdat beide bedrijven historische banden hebben: Floridienne-dochter Biobest, dat internationaal toonaangevend is in bestuiving en geïntegreerde biologische bestrijding, werkte namelijk al sinds begin dit jaar samen met Ecoation.

De investering kadert in een duidelijke visie van moederbedrijf Floridienne. “De Groep Floridienne wil dat Biobest zijn onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's intensiveert met het oog op een aanzienlijke organische groei”, aldus Gaëtan Waucquez, CEO van de Groep Floridienne, “en dat het gerichte overnames blijft doen om zijn biologische oplossingen in zoveel mogelijk landen te kunnen aanbieden.”

Overigens was Floridienne maar een van de investeerders, want Ecoation Innovative Solutions slaagde er tijdens de investeringsronde in om zowat vijftien miljoen euro bijeen te brengen, waarbij overigens ook de Canadese overheid zo’n zeven miljoen euro in het zakje deed.