(Photo by Birdhouse)

Uit meer dan 500 inschrijven selecteerde Birdhouse wereldwijd elf veelbelovende start-ups voor het nieuwe acceleratorprogramma, waarin ze een go-to-market pilot kunnen opzetten. Dat bevat onder meer een sectie die aandacht heeft voor de sector van Aging & Longevity, waar in totaal drie start-ups rond werken. Maar liefst 15% van de kandidaten uit deze tiende cohorte was afkomstig van buiten België. Het programma, dat in totaal 4 maanden loopt, schoot gisteren uit de startblokken.

“Onze selectie- en aanmeldingsperiode was zonder meer een succes”, aldus Jan-Willem Callebaut, founder & CEO van Birdhouse. “Voor het eerst hebben we start-ups uit meerdere landen in Europa kunnen bereiken en zelfs verschillende start-ups uit de VS hebben een aanvraag ingediend. Dit bevestigt dat we op de goede weg zijn met onze strategie om meer te focussen op specifieke verticale programma’s, waarvan Aging & Longevity het eerste is.”

Dit zijn de 11 namen die begin deze week van start zijn gegaan met de tiende cohort van het accelderatorprogramma van Birdhouse: Aeterna, BCQ, Cesano, eSupply, Foodm, Fun Foo, Life After Me, Palau BV, Videosupport.io, VIKI en Welexit.