Mbrella, de Brusselse tech start-up die inzet op flexibele mobiliteit voor werknemers, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald bij Lab Box, de start-up studio van D’Ieteren. Mbrella zal het kapitaal investeren in de verdere ontwikkeling van haar mobiliteitsplatform.

“Dankzij dat platform kunnen werknemers een mobiliteitsplan samenstellen op basis van hun eigen noden, zonder verhoging van de administratieve werklast voor de HR-afdeling”, vertelt Amaury Gerard, CEO van Mbrella. “Onze ambitie is groot: we willen hét bedrijfsmobiliteitsplatform van België worden en de partner van elke HR-afdeling, zowel voor kmo’s als grote ondernemingen.”

Een flexibel mobiliteitsplan komt dus steeds hoger op de agenda voor bedrijven die hun salarispakket willen verbeteren en de ecologische voetafdruk verkleinen. Vandaag de beslissing van Lab Box om te investeren in de start-up.

“In de huidige context waarin ‘het nieuwe werken’ centraal staat, wil Lab Box met Mbrella een antwoord bieden op de vraag naar een laagdrempelig mobiliteitsbeleid”, aldus Michael Grandfils, managing director van Lab Box. “Zeker Covid-19 en de wijzigende wetgeving voor bedrijfswagens hebben de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen bij bedrijven versneld.”