Het team van Tioga Capital

Tioga Capital, dat focust op veelbelovende Europese start-ups die werken rond blockchain-technologie, heeft zijn investeringsfonds na goed een jaar afgesloten op 70 miljoen dollar. Geselecteerde start-ups zullen kunnen rekenen op tickets van gemiddeld 1,5 miljoen dollar.

Het kapitaal werd opgehaald bij bekende Belgische familiebedrijven als Van Hool en Vlerick, maar ook tech ondernemers als Jurgen Ingels, het vermogensfonds SRIW (Société Régionale d’Investissement de Wallonie) en KU Leuven. Dit toont aan hoe overtuigd deze – vaak eerder behoudsgezinde – investeerders zijn van het potentieel van blockchain-gebaseerde technologie. Afgelopen jaar investeerde Tioga al in tien start-ups, waaronder Venly, Casa en Blockpit.

Blockchain wordt gezien als het bouwmateriaal voor de nieuwe versie van het internet. “Wat het zogenaamde Web3 zo bijzonder maakt, is dat het heel aantrekkelijk wordt voor ontwikkelaars om bovenop elkaars protocollen te bouwen”, aldus Michiel Lescrauwaet van Tiogo Capital. “Dit staat in schril contrast met Web2, waar de meeste AP’s en gegevensbronnen niet beschikbaar zijn voor buitenstaanders.”