TheGreenShot, een Brusselse start-up die een app ontwikkelde waarmee filmcrews, productieteams en duurzaamheidsadviseurs de ecologische voetafdruk van hun opnames kunnen berekenen, heeft een partnerschap afgesloten met Doconomy, een Zweedse klimaat fintechspeler die dit najaar 15 miljoen euro aan vers kapitaal ophaalde.

De Åland-koolstofindex van die laatste wordt vandaag gebruikt door grote banken en bedrijven als BNP Paribas, Mastercard en Proximus. Op die manier verwerkt Doconomy al bijna 90 miljoen berekeningen van de koolstofimpact van financiële transacties per maand in 20 landen.

De gebruikers van onze app zien nu onmiddellijk wat hun reële individuele impact is in kilogram of ton CO2 en worden zo nog meer gemotiveerd om hun gedrag te veranderen

Dankzij het partnership kan TheGreenShot de koolstofvoetafdruk van de uitgaven van elke gebruiker van zijn app nu nog nauwkeuriger berekenen. “De index van Doconomy heeft het grote voordeel dat hij kwantitatief en nauwkeurig is”, aldus Max Hermans, medeoprichter en COO van TheGreenShot. “Elk product of elke handeling komt overeen met een bepaalde hoeveelheid CO2. De gebruikers van onze app zien nu onmiddellijk wat hun reële individuele impact is in kilogram of ton CO2 en worden zo nog meer gemotiveerd om hun gedrag te veranderen.

TheGreenShot won overigens eerder deze maand in Londen de Production Tech Innovation of the Year-award op makers&shakers 2021. Een belangrijke internationale erkenning, aangezien de prijs wordt uitgereikt door een internationale jury van professionals uit de filmindustrie.