Founders Christophe Castan, Emile Fyon, Benoit Decoene en Matthieu Sieben

De Brusselse start-up Penbox, dat intelligente formulieren ontwikkelt om die bedrijven in staalt stelt om de digitalisering van hun processen te versnellen bij het verzamelen van documenten en informatie, heeft twee nieuwe, grote stappen gezet die zijn leidende positie in de wereld van InsurTech bevestigen.

Ten eerste een partnership met Portima, de grootste ontwikkelaar van makelaarssoftware in België, en ten tweede een kapitaalophaling van 1,5 miljoen euro. De investeringsronde werd geleid door Fortino Capital en The Faktory Fund en ondersteund door Finance & Invest Brussels. Opmerkelijk: de kapitaalronde werd in minder dan twee maanden afgerond.

“Deze fondsenwerving stelt ons in staat om ons model verder te ontwikkelen en onze positie op de Belgische makelaarsmarkt te consolideren”, zegt Emile Fyon die in 2019 mee aan de wieg stond van Penbox. “We zijn van plan om ons personeelsbestand tegen juni 2022 te verdubbelen van 11 naar 20 mensen en ook ons klantenbestand tegen eind 2022 gevoelig uit te breiden.” Andere ambities zijn het aantrekken van grote spelers in België en het betreden van de Franse markt.