De Gentse start-up Robinetto haalt met Colruyt Group een belangrijke nieuwe aandeelhouder aan boord die door de recente kapitaalinjectie een minderheidsparticipatie in het kraanwaterbedrijf verwerft. Met het verse groeigeld kan Robinetto, dat in 2018 door sociale impactonderneming De Leiding cv en diens oprichter Jeroen Vereecke boven de doopvont werd gehouden, zijn huidige activiteiten opschalen en nieuwe innovatieve oplossingen voor een duurzamere waterconsumptie ontwikkelen.

Robinetto verkoopt en verhuurt aan horecazaken, evenementen, bedrijven maar ook aan particulieren, allerhande tapsystemen om kraantjeswater te zuiveren en te koelen, met als doel om het gebruik van flessenwater, dat door de verpakking en transport een zware impact heeft op het milieu, zoveel mogelijk terug te dringen. Onder andere door het plaatsen van mobiele watertaps op grote en kleine events, en maatwerk in meer dan 150 horecazaken, bouwde het bedrijf in korte tijd al heel wat expertise op. Die ervaring situeert zich zowel op het technische vlak (filteren, koelen, carboniseren van water) als op vlak van consumentengedrag en nudging.

Eerdere kapitaalrondes van Robinetto werden gefinancierd door een brede groep aandeelhouders, waaronder ook 10 Belgische festivals. In hun zoektocht naar nieuwe partnerships en financiering gingen de oprichters in gesprek met Colruyt Group en al snel bleek dat beide bedrijven er dezelfde waarden en visie op nahouden op het vlak van water en duurzaamheid. De retailgroep zal met zijn ruime duurzaamheidsexpertise en financiële steun bijdragen tot de verdere groei van Robinetto, dat over de nodige commerciële en technische ervaring beschikt.