Opening van de nieuwe winkel in Wilrijk

Coolblue trekt nog deze maand naar de Amsterdamse beurs. Er was al langer sprake van, maar nu lijkt het proces in een stroomversnelling te komen: CEO Pieter Zwart lanceerde een videoboodschap om de indiening van de eerste stukken aan te kondigen en de corporate website ging prompt online.

Opmerkelijk is dat niet alleen Pieter Zwart en investeringsmaatschappij HAL aandeelhouder zijn, maar ook zo’n 3.000 medewerkers van de organisatie. Coolblue hoopt op een waardering van 3 tot 4 of misschien zelfs 6 miljard euro, vooral omdat de koersen pieken en Coolblue net als heel wat andere online retailers enorm profiteerde van de pandemie en vorig jaar een omzetstijging van 34% liet optekenen.

“Ik ben ontzettend trots dat we in oktober naar de Amsterdamse beurs gaan, wat de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue is”, aldus Pieter Zwart. “Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten.”

“De voorgenomen beursgang biedt niet alleen onze klanten de mogelijkheid om te investeren in Coolblue maar ook financiële flexibiliteit voor verdere groei”, vult Daphne Smit, CFO van Coolblue aan.

Ter illustratie van het groeiparcours van Coolblue: de retailer opende recent ook zijn grootste Vlaamse fysieke winkel, die drie keer groter is dan de huidige in Wilrijk – goed voor 1.500 vierkante meter. Er gaan ook 15 extra Coolblue’ers aan de slag. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren.