Copus Group, goed voor een jaaromzet van 140 miljoen euro, was tot voor kort gefocust op uitzendactiviteiten (in België vooral bekend onder de noemer Vivaldi). Met de overname van projectsourcing-specialist Smart Solutions kan de speler zijn HR-dienstverlening gevoelig uitbreiden, vooral naar projectsourcing van technici, financiële profielen, ingenieurs, ICT en HR-experts toe.

“Projectsourcing is een antwoord op de groeiende behoefte van veel bedrijven aan efficiënte toegang tot specialisten, kostencontrole, plug-and-play expertise van mensen die ervaring hebben opgedaan in andere bedrijven en de vinger aan de pols hebben van de laatste ontwikkelingen”, aldus Anke Ulens, CEO van Copus Group.

Door de overname krijgt Copus ook toegang tot een potentieel groter netwerk met meer en diverser talent, en uiteraard bewezen expertise. Maar de overname is vooral een mooie strategische stap in het groeitraject van Copus Group, dat door de overname vandaag zo’n 100 kantoren telt in België en Duitsland. Copus Group wil de komende jaar zijn omzet verdubbelen door organisch te groeien en overnames te doen. De CEO van Smart Solutions, Frederick Verhelst, behoudt zijn functie en blijft aandeelhouder.