Het bureau van Mr. Goxx

Het klinkt als een grap, maar is het niet: Mr. Goxx is een hamster met een eigen kantoortje, van waaruit hij handelt in cryptomunten. Om het nog opmerkelijker te maken: tot nog toe zit het knaagdier op een winst van twintig procent, waarmee hij menig menselijke investeerders achter zich laat.

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Elke dat betreedt Mr. Goxx zijn kantoor en van zodra hij aan zijn rondjes in zijn tredmolen begint, start een handelssessie. Dat molentje heeft twee uitgangen: ‘kopen’ en ‘verkopen’. Afhankelijk van zijn keuze sluit het elektronisch systeem, geconnecteerd met zijn kantoor, een deal af.

“Eigenlijk lachen we met mensen die in cryptomunten investeren, maar eigenlijk niet weten waar ze mee bezig zijn”, aldus de anonieme Duitse initiatiefnemers. “Met ons initiatief willen we aantonen dat zelfs een hamster beter in staat is om cryptomunten te verhandelen.” Leuk detail: de naam van de hamster is trouwens ook een steek want die verwijst naar het bedrijf dat ooit de grootste cryptodealer ter wereld was, maar even later toch failliet ging.