De drie broers Arnout, Thomas en Ruben Aertgeerts van Aeco

De Leuvense start-up Aeco, die software ontwikkelt om fiscaal advies aan bedrijven en ondernemers te automatiseren, heeft 700.000 euro opgehaald bij SBB Accountants & Adviseurs, het grootste Vlaamse accountants- en advieskantoor. SBB voorziet het kapitaal vanuit de overtuiging dat Aeco’s technologie de job van accountant aantrekkelijker kan maken en perspectieven kan bieden in de war for talent in de sector.

Achter Aeco staan drie broers: Thomas, Arnout en Ruben Aertgeerts. Als fiscaal jurist, burgerlijk ingenieur en fysicus vormen ze een complementair team met een duidelijke missie: fiscaal advies aan bedrijven en ondernemers automatiseren. Aeco werd gelanceerd als beloftevolle start-up bij accelerator Start-it@KBC en is nu anderhalf jaar operationeel. Met het kapitaal wil Aeco uitgroeien tot marktleider in geautomatiseerd fiscaal advies.

“We zijn het gewoon om in alle aspecten van ons leven snel, persoonlijk en begrijpelijk geholpen te worden”, aldus CEO Thomas Aertgeerts. “Fiscale dienstverlening hinkt hier nog achterop. Elk advies op een ‘ambachtelijke’ manier neerschrijven in mails is niet meer van deze tijd. Adviezen worden zo te duur voor de klant en accountants hebben er simpelweg de tijd niet meer voor. Met Aeco willen we fiscaal advies automatiseren en ervoor zorgen dat de adviezen vlot leesbaar zijn én fris en modern ogen.”