Jeroen Poels en Matthias Browaeys (© Sparklingzebra)

Omdat VTM het tv-programma ‘Jonge Wolven’ niet verlengde, besloten twee jonge ondernemers er dan maar zelf een vervolg aan te breien. Jeroen Poels, founding CEO van Deltaworx en één van de gezichten van het VTM-programma ‘Jonge Woven’, start op 13 november samen met een andere ‘Jonge Wolf’ Matthias Browaeys (co-founder van The Harbour en WinWinner) de talkshow ‘Goe Bezig!’ op Kanaal Z.

Met het programma willen Browaeys en Poels tien weken lang ondernemerschap in Vlaanderen aan te moedigen. Dat doen ze door wekelijks één jonge en één ervaren Vlaamse ondernemer in de studio te ontvangen ontvangen en die dan uitgebreid te interviewen over thema’s als durf, goed ondernemerschap, digitalisering, risico’s nemen, het belang van een goed team en financiering ophalen.

Als we iedereen die zo gek is om ondernemersrisico’s te willen nemen wat meer aanmoedigen, kunnen er ongelooflijke dingen gebeuren

Op de gastenlijst van Goe Bezig! staan onder meer mixoloog Hannah Van Ongevalle, Jennick Scheerlinck van buurtplatform Hoplr, Peter Van Praet van spaghettirestaurantketen Bavet, Zhong Yuan Xu van Deliverect, Heleen Van Oost van Dare To Date, Hannan Cahllouiki van Inclusified en Valeri Potchekailov van Storychief. Ervaren rotten die langskomen, zijn onder meer zwembadbouwer Willy Naessens, topsporter Bahir Abdi, sterrenchef Nick Bril, kunstenaar Arne Quinze, Google country manager Thierry Geerts en Accent-topvrouw Conny Vandendriessche.

“Na ‘Jonge Wolven’ bleven we wat op onze honger zitten”, aldus Jeroen Poels. “We merkten dat veel mensen geprikkeld waren door de verhalen, maar ook nog met heel wat concrete vragen zaten: hoe begin je aan je eigen onderneming? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de ups-and-downs? Daar willen we in ons eigen programma antwoorden op bieden. Als we iedereen die zo gek is om ondernemersrisico’s te willen nemen wat meer aanmoedigen, kunnen er ongelooflijke dingen gebeuren.”